U bent politiek geïnteresseerd maar u wilt geen lid zijn van een politieke partij of u ben lid van een andere partij?

Dan biedt de Ons Kerkrade een Politiek Café waar u van harte welkom bent. Dit evenement willen we een aantal keren per jaar organiseren.

Ons Kerkrade Stemmer / Sympathisant

U stemt Ons Kerkrade of draagt de lokale politiek die Ons Kerkrade bedrijft een warm hart toe? Dan zijn wij u daar dankbaar voor! Misschien bent u het echter niet voor 100% eens met programma’s van de Ons Kerkrade, logisch want elk individu heeft een andere mening. U kunt echter direct invloed hebben op de programma’s en kieslijsten van de Ons Kerkrade! Hoe? door lid te worden en u stem te laten horen binnen de Ons Kerkrade.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om donateur of adverteerder te worden. Op deze manier helpt u de Ons Kerkrade bijvoorbeeld met het voeren van campagnes of het opleiden van haar (jonge) politici). Heeft u hierin interesse neem dan contact op.

Bent u Ons Kerkrade lid en wil u graag uw bijdrage leveren op bestuurlijk of politiek niveau?

Heeft u ambities voor commissielid of gemeenteraadslid?

Neem vrijblijvend contact op met de fractievoorzitter: j.roland@onskerkrade.nl

Activiteiten:

Ons Kerkrade organiseert regelmatig bijeenkomsten waarbij we uw hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld onze permanente campagne. Wilt u graag uw steentje daaraan bijdragen? Neem vrijblijvend contact op met ons bestuur. Samen maken we de Ons Kerkrade sterk.

Lid of Gezinslid van de Ons Kerkrade

Het lidmaatschap van de Ons Kerkrade biedt u vele mogelijkheden, maar verplicht u tot niets. Ook als u lid van de Ons Kerkrade wilt worden omdat u bijvoorbeeld de Ons Kerkrade moreel en financieel wilt steunen, bent u van harte welkom bij onze partij.

Het basistarief voor het lidmaatschap bedraagt voor 2021 nog geen 10 euro per jaar. Voor jongeren, ouderen en gezinsleden bestaan speciale contributie arrangementen.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen, kunt u dit via onderstaand invulformulier laten weten.

5 redenen om alsnog lid te worden

  1. U geeft gestalte aan de lokale politiek

Ons Kerkrade is een brede middenpartij, niet links, noch rechts georiënteerd zonder enige verbondenheid met welke landelijke partij dan ook. Dat betekent dat we zelf onze koers kunnen bepalen, zonder inmenging van landelijke partijen. Ons Kerkrade staat open voor alle inwoners met verschillende achtergronden en levensbeschouwingen, voor jong en oud. Ons Kerkrade ontvangt geen enkele vorm van subsidie van de Rijksoverheid om campagne te voeren, dit in tegenstelling tot de landelijke partijen die wél door de overheid gefinancierd worden.

Ons Kerkrade heeft dan ook geen landelijke verplichtingen en kan dan ook geheel vrij van last en ruggespraak aan een leefomgeving werken zoals de inwoners van Kerkrade die wensen.

  1. Uw stem telt binnen de organisatie

Ons Kerkrade is een democratisch georganiseerde partij, waarin iedere stem telt. Als lid praat u mee en beslist u mee. Door middel van ledenraadplegingen en individueel stemrecht tijdens de algemene vergadering heeft u een directe stem in o.a. de verkiezing van de lijsttrekker en voorzitter, de samenstelling van de kandidatenlijsten, bij inhoudelijke discussies en bij de vaststelling van verkiezingsprogramma’s.

  1. U kunt zelf actief zijn in de partij

Als Ons Kerkrade-lid kunt u actief worden in bestuurlijke of politieke functies. Bijvoorbeeld als lid van de gemeenteraad, commissielid, bestuurslid van uw afdeling of lid van het lokale campagneteam. Zo kunt u uw talent inzetten en ambities vormgeven.

  1. U blijft op de hoogte

Ons Kerkrade-leden worden op de hoogte gehouden van wat er speelt. U kunt zich abonneren op het de gratis digitale nieuwsbrief van de Ons Kerkrade, met daarin actualiteiten uit de raadsfractie en de partij.

5. U kunt actief deelnemen aan het debat binnen de partij

Ieder lid heeft de mogelijkheid actief deel te nemen aan de bijeenkomsten die binnen de partij worden georganiseerd.

Nieuwsgierig geworden?

Laat een bericht achter

    Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.